منبت کاري،جاذبه‌اي براي گردشگران يزد است

به گزارش ميراث آريا(chtn)،عزيزالله سيفي با بيان اين مطلب گفت:منبت کاري با چوب، يکي از ظريف ترين صنايع دستي است که تلفيقي از هنر و حوصله هنرمنداني است که با مواد اوليه ي ارزان و ساده، محصولاتي با ارزش خلق مي کنند، هنرمنداني که با چند قلم و اسکنه اي فلزي ذهنيات خود را با خطوط کوفي، نقوش اسليمي، ختايي و گل و مرغ روي چوب کنده کاري مي‌کنند.

وي افزود:با توجه به اسناد و مدارک موجود منبت کاري در ايران،سابقه اين صنعت به 1500 سال مي رسد و قديمي ترين اثر منبت کاري موجود يک لنگه در چوبي است که روي آن با خلال هايي از چوب گردو و نقوش زيبايي تزئين شده است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان يزد تصريح‌کرد:بعد از ظهور اسلام و با توجه به شيوع روحيه ساخت مراکز و مساجد اسلامي ، هنرمندان ايراني جز نخستين کساني بودند که تمامي توان و استعداد خويش را صرف تزئين مساجد کردند و به موازت هنرنمايي معماري ، کاشيکاران و گچبرها، منبت کاران نيز آثاري چون رحل قرآن، منبر، در و پنجره هاي که نشان دهنده ذوق و هنر بود ، را خلق کردند.

سيفي اضافه‌کرد:به منظور احياء و زنده نگه داشتن صنايع دستي « آموزش» به عنوان عنصري مهم و حياتي نقش مهمي دارد و آموزش دهندگان، اساتيد مجرب در صنايع دستي با ارائه آموزش‌هايي در زمينه صنايع دستي به علاقه مندان مي‌توانند بسياري از رشته هاي منسوخ شده را نيز احياء کنند.

وي ادامه‌ داد:منبت کاري هنري است مشتمل بر حکاکي و کنده کاري بر روي چوب . اين هنر دستي نماد احساس، ادراک ، انديشه و خلاقيت هنرمنداني است که با ذوق و سليقه سرشار ، اثر هنري را ابداع مي کنند.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1387021726